ACİL YARDIMLAŞMA, DAYANIŞMA VE DESTEK ÇAĞRISI

ACİL YARDIMLAŞMA, DAYANIŞMA VE DESTEK ÇAĞRISI:
TÜRKİYE’DE YAŞANAN BÜYÜK DEPREM FELAKETİ SONRASI ACİL BAĞIŞ, YARDIM VE DESTEK İHTİYACI

Türkiye’de yaşanan büyük deprem felaketinde maalesef on ilde ağır can ve mal kayıpları gerçekleşti. Şehirlerde yaşanan korkunç yıkımlar nedeniyle on binlerce insan hayatını kaybederken, yüz bini aşan sayıda insan yaralandı. 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem ve çevre illerde meydana gelen çeşitli büyüklüklerdeki artçı depremler nedeniyle maalesef Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis illerimizde çok büyük yıkımlar, can kayıpları ve yaralanmalar mevcuttur. Arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları genişledikçe üzüntü ve acımız katlanmakta, yıkılan alanlara ulaştıkça ölü ve yaralı sayısı da giderek artmaktadır.

Deprem sonrası pek çok kamu kurumu, sivil kuruluşlar ve binlerce gönüllü insan arama-kurtarma çalışmalarına destek olmak ve depremden etkilenen milyonların her türlü ihtiyacına merhem olmak için deprem bölgelerine intikal etmiştir ve etmeye devam etmektedir. Depremden etkilenen milyonlarca insan ise yaşanan büyük yıkım sonrası ciddi barınma, ısınma, yiyecek, içecek, giyim, temizlik ve sağlık ürünleri ihtiyacı içerisinde hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Halen enkaz altında kurtarılmayı bekleyen canlar, ağır ve hafif yaraları nedeniyle tedavi ihtiyacı içerisindeki insanlar ve deprem bölgelerinde çalışan resmi ve gönüllü kurumlar, kişiler için de hem arama-kurtarma faaliyetlerinin hızlanması hem de yaraların hızla sarılması için maddi ve manevi desteğe ihtiyacı vardır. Türkiye’de ve dünyada milyonlarca insan da tek yürek olarak acıları paylaşmak ve yaraların sarılmasına katkı vermek üzere maddi ve manevi yardım kampanyalarına destek olmak için çırpınmaktadır.  Devlet kurumlarının arama-kurtarma ve acil temel ihtiyaçları karşılama çalışmalarının yanında sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, özel kuruluşlar, çeşitli gruplar ve insanlar da bireysel olarak ellerinden gelen şekilde her türlü yardım ve destek için seferber olmuş durumdadır. Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden duyarlı ve vicdanlı milyonlarca kurum ve insan her türlü ihtiyacın karşılanması için maddi ve manevi yardımlar yapmaktadır.

Elimizden gelen tüm maddi ve manevi yardım imkanlar ile depremzedeler ve depremden etkilenen milyonların yaralarını sarmak, temel ihtiyaçlarını karşılamak ve tekrar yaşama tutunmalarını sağlamak herkes için vicdani bir sorumluluk ve insani bir ödevdir. Bunun yanında yardım, dayanışma ve destek çağrılarını daha fazla insana ulaştırmak ve yardımların yaygınlaşmasını sağlamak da hepimizin ivedi görevlerinden birisidir.

Politika, İnovasyon, Tasarım ve Gelişim Merkezi (PİTGEM) olarak bütün okuyucularımızı, gönüllülerimizi ve acılara kayıtsız kalamayan Türkiye ve dünyadaki tüm insanları diledikleri, güvendikleri resmi ve sivil kurum ve kuruluşlara maddi bağışta bulunmaya çağırıyoruz. Yardımlarınız ve bağışlarınız deprem bölgesindeki insanların hayatta kalma mücadeleleri, temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri ve yaşamlarını sürdürmeleri için acil ve hayati önemdedir. Öne çıkan ve örgütlü şekilde yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilecek üç tane acil durum ve yardımlaşma kurumunun (ikisi kamu kurumu ve birisi sivil toplum kuruluşu) bağış hesaplarını aşağıda bulabilirsiniz. Lütfen bu kurumlara ya da dilediğiniz başka kurumlara yardımlarınızı, bağışlarınızı acil olarak göndermeyi unutmayın, maddi ve manevi desteğinizi esirgemeyin. Yarın herkesin başına gelebilecek bu felaketlerden etkilenen milyonlarca insanın temel ihtiyaçlarını karşılamaya, yaralarını sarmaya ve tekrar normal sosyal yaşamlarına dönmelerine destek olun. Yardımlarını esirgemeyen tüm vicdanlı insanlara, dayanışma ruhunu çoğaltanlara, yüreklerindeki sevgiyi, merhameti büyütenlere ve iyilikte birlik olan tüm insanlara teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

Politika, İnovasyon, Tasarım ve Gelişim Merkezi (PİTGEM)

 

BAĞIŞLARINIZ İÇİN ACİL YARDIMLAŞMA, DAYANIŞMA VE DESTEK HESAPLARI:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD):

Deprem Yazıp 1866’ya SMS Gönderilebiliyor

AFAD’ın deprem bağışı hesap numaralarını aşağıda paylaşmaktayız. Dileyen vatandaşlarımız, aşağıda yer alan hesap numaraları üzerinden bağış yapabilecektir. Ayrıca afetzede vatandaşlarımıza destek olmak isteyenler, “DEPREM” yazıp 1866’ya SMS göndererek 20 TL bağış yapabilirler.

AFAD banka hesaplarına da buradan ulaşabilirsiniz.

Türk Kızılay:

 “DEPREM” yazıp 2868‘e SMS yollayarak 20 bağışta bulunabilirsiniz. 

Türk Kızılay banka hesaplarına da buradan ulaşabilirsiniz.

AHBAP Derneği:

AHBAP Derneği bağış hesaplarına buradan ulaşabilirsiniz.