YASTAYIZ!

YASTAYIZ!

Yaraları Sarmak İçin Sahadayız!

 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem ve çevre illerde meydana gelen çeşitli büyüklüklerdeki artçı depremler nedeniyle maalesef on tane ilimizde büyük yıkımlar ve çok ağır kayıplar gerçekleşti. Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis illerimizde çok büyük yıkımlara neden olan depremler nedeniyle maalesef on binlerce insanımız hayatını kaybetti, çok daha fazla sayıda insanımız da yaralandı. Yaşanan bu büyük felaket nedeniyle derin bir acı ve üzüntü içerisindeyiz. Maalesef arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları daha geniş alanlara ulaştıkça ölü ve yaralı sayısı da giderek artmaktadır.

Tüm Türkiye’nin seferber olduğu arama-kurtarma, yardım ve destek çalışmalarına dünyanın pek çok ülkesinde de katılımlar devam etmektedir. Akıl ve vicdanın rehberliğinde tüm insanlık Türkiye’nin bu acısına ortak olmaktadır. Politika, İnovasyon, Tasarım ve Gelişim Merkezi (PİTGEM) mensupları ve gönülleri de ellerinden geleni yapabilmek adına deprem bölgesinde, sahada ve bulundukları şehirlerde her türlü arama, kurtarma, yardımlaşma ve yaraları sarma uğraşlarına destek olmak için çalışmalarını sürdürmektedir.

Sadece depremlerin değil, daha pek çok faktörün neden olduğu bu büyük yıkım ve felaketin sebep ve sonuçlarının analizlerini, kamu politikası sorgulamalarını, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Siyasi, idari, kurumsal ve bireysel sorumlulukları irdelemeyi sürdüreceğiz. Ancak, bugün depremin yaralarını sarma, yetişebildiğimiz her yere bir nefes, bir hayat, her türlü ihtiyaca bir destek olabilme adına koşturma günüdür. Bu nedenle aynı bilinç ve duygu ile hareket ettiğini düşündüğümüz okuyucularımızın anlayışına sığınarak yayınlarımıza bir süre ara veriyoruz. Yastayız ve metanetle yasımızı tutacağız.

Tüm PİTGEM ekibi ve gönüllüleri de bu bilinçle tek yürek olarak sahadadır. Kayıplarımızın yasını tutacağız, yaralılarımızın ve bir şekilde bu felaketten etkilenen tüm insanlarımızın yaralarını sarmak, yeniden hayata tutunmalarını sağlamak için canla başla çalışacağız. Depremde hayatını kaybedenlere rahmet diliyor, yakınlarına ve bu acıyı yüreğinde hisseden tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımızın bir an önce iyileşmesini diliyoruz. Can kaybının artmaması, yaralıların şifa bulması ve yaraların bir an önce sarılması için dua ediyoruz. Böyle felaketlerin bir daha yaşanmaması için gerekli derslerin çıkarılması, bu derslerin ihmal edilmeden ve çeşitli hırslar altında yok sayılmadan uygulanması, depremlerin böyle büyük yıkımlara ve can kayıplarına yol açmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını temenni ediyoruz. Siyasi ve idari otoritelerin, merkezi ve yerel yönetimlerin, tüm siyasi partilerin ve siyasi kimlikleri ile ülkeyi yönetme iddiasında olan her bireyin insan hayatını önceleyen bir siyasi anlayışı bir kamu politikası olarak hem benimsemesi hem önermesi hem de uygulamasını diliyoruz. Bunun takipçisi olacağımızı bir kez daha yinelemek istiyoruz.

7 Şubat 2023

Politika, İnovasyon, Tasarım ve Gelişim Merkezi (PİTGEM)